Voor particulieren

Kunst lenen is een aantrekkelijke en laagdrempelige manier om thuis te genieten van de mooiste schilderijen en beelden. U kunt eens rustig kijken of een werk wel staat in uw omgeving en of het bevalt. Regelmatig kunt u een nieuw werk in huis halen, te kiezen uit een ruime collectie. Leen kunst!

Uitleentermijn
De uitleenperiode voor de werken bedraagt normaliter 6 maanden. U kunt die periode echter laten verlengen, als de door u geleende werken niet gereserveerd zijn door een andere abonnee. Selecteren en reserveren van op dat moment niet in de kunstuitleen aanwezige werken is mogelijk aan de hand van de catalogus/collectie op deze website.

Kooptegoed
Afhankelijk van uw wensen ( met of zonder spaartegoed) betaalt u een maandelijks abonnementsgeld van 1 of 1, 5% van de waarde van de geleende kunstwerken. Voor een werk van € 500,- betaalt u dus €5,- per maand zonder spaartegoed en met spaartegoed €7,50. In het laatste geval spaart u van die bijdrage 50%. Dat gedeelte reserveren we voor u. Dit spaar- of kooptegoed kunt u elk gewenst moment besteden voor de aankoop van een kunstwerk uit de collectie van Kunstuitleen Rem .

Vanaf 1 januari 2024 geldt de nieuwe regeling: het abonnementsbedrag wordt volledig toegevoegd aan het spaartegoed.

Koopfaciliteiten
Het is mogelijk een , niet verplichtende, optie te nemen op werken die u te zijner tijd denkt aan te schaffen. U bent dan de eerste die het recht van koop heeft. Een andere mogelijkheid is een werk aan te schaffen middels een afbetalingsregeling, mocht u een werk willen kopen voordat u het ‘bij elkaar gespaard’ heeft. De regeling is renteloos en de afspraak over het aantal termijnen vindt plaats in overleg.